Copyright XCBS © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door eSteensma. Hosted by Ack.space
startende ondernemers
en creatieve bedrijven

STARTPAGINA.

AGENDA.

CONTACT.

30 juni: Dag vol activiteiten in Carbon 6!

Meer dan 18 verschillende workshops, herstart ophaalmachine Mijnmuseum

Op zondag 30 juni laten de mensen van XCBS, samen met het Mijnmuseum u van alles beleven in en om Carbon6, het voormalig CBS-gebouw. Deze dag is voor iedereen die kennis wil maken met workshops van deze (creatieve) ondernemers en / of die interesse heeft in het mijnverleden van Heerlen. Welkom!

 

Het Mijnmuseum heeft om 10:30 uur de officiële herstart gepland van de ophaalmachine. Na bijna 40 jaar (!) stilstand is de uit 1897 daterende machine weer tot leven gekomen. Wethouder Barry Braeken van de gemeente Heerlen zal om 10.30 uur de "eerste trek" voor zijn rekening nemen, waarbij iedere belangstellende van harte welkom is. Tevens zal dan de expositie geopend worden van oud mijnwerkers (o.a. met foto's van Frans Welters / gedichten van Wiel Kusters). Deze kunt u gaan bezichtigen in de hal bij de hoofdingang van Carbon6. Het Mijnmuseum is deze dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur, de toegang is speciaal deze dag gratis.


Zondag 30 juni is ook hét moment om kennis te maken met de
verschillende workshops die worden aangeboden door meer dan 18 (creatieve) ondernemers. Zij zijn gevestigd in Carbon6 of werken in de omgeving van Heerlen. U kunt bijvoorbeeld zelf een high tea maken, kennismaken met urban honing, genieten van een stoelmassage, mediteren, beeldhouwen, werken met klei, glas, leer of hout, maar ook deelnemen aan een workshop communicatie voor startende ondernemers, coaching of authentiek acquireren. Kom en kies uw workshops ter plekke uit. U bent immers nooit te oud om iets (bij) te leren.

 

Even een rustmoment nodig? Kijk dan naar de demonstratie van pakhonden, action painting of neem plaats op het gezellige terras op de binnenplaats en geniet van een biologische wafel. De workshops zijn van 11:30 tot 17:00 uur en zijn veelal gratis. Soms wordt er een kleine bijdrage in de onkosten gevraagd. en gevraagd aan de workshopdeelnemers.

Info workshops 2013.pdf
Programma workshopdag 2013.pdf